Холодильні камери для лохини
Проєктування та монтаж обладнання для шокового заморожування ягід та їх тривалого зберігання від “Ралко Технік”
Лохина — продукт дуже ніжний, тому для того, щоб вона довго залишалася свіжою, цілою, а також зберігала вітаміни, її необхідно дбайливо та правильно зберігати. Одним із напрямків діяльності нашої компанії є енергоефективні рішення для промислового зберігання лохини й ми допоможемо зберегти ягоди надовго, використовуючи як обладнання для шокового заморожування ягід, так і холодильні камери.
Холодильні камери для зберігання лохини: рішення для вас від “Ралко Технік”
Щоб зберігати ягоди тривалий час, простого охолодження недостатньо. У цьому випадку ми пропонуємо клієнту проєкти, де використовується шокове заморожування, що при ньому лохина не втрачає товарний вигляд, чудовий смак та корисні властивості. Принцип цієї технології — настільки швидке заморожування, що у м’якоті не утворюються крижані кристали, здатні її зруйнувати. Для реалізації цього в наших холодильних камерах ми забезпечуємо температуру в діапазоні від -18 до -5 градусів і підтримуємо її стабільно, щоб не допустити ні утворення кристалів, ні дегідратацію ягід. Перед тим, як лохина буде заморожена та відправлена в холодильні камери для зберігання ягід, ми рекомендуємо її ретельно перебрати, вилучити сміття та пошкоджені плоди. На відміну від малини та полуниці, лохину миють і сушать, і тільки після цього приступають до охолодження. Деякі лінії для заморожування ягід мають решето, що на ньому продукція миється, сушиться і після цього поміщається до камери. Здійснюючи шокове заморожування для зберігання лохини, обладнання від “Ралко Технік” забезпечує належний потік морозного повітря, щоб ягоди активно обдувались з усіх боків. Якщо ви плануєте продавати лохину у свіжому вигляді, ми спроєктуємо та змонтуємо для вас холодильні камери для зберігання цієї ягоди. “Ралко Технік” також рекомендує охолоджувати плоди якомога раніше, щоб не зазнати збитків, адже лохина дозріває швидко. Залежно від обраного рішення для зберігання лохини, системи автоматики в холодильному устаткуванні від “Ралко Технік” контролюють та забезпечують підтримання наступних параметрів у наведених нижче діапазонах:
Режим | Температура | Вологість | Рівень газу | Рівень кисню | Термін зберігання |
---|---|---|---|---|---|
Охолодження | +1 до +2 | 90-95% | 10-15% | 8-10% | до 8 тижнів |
Шокова заморозка | -40…-30 для заморожування та -18 під час зберігання | – | – | – | до 18 місяців |
Крім того, ось декілька принципів, яких наші експерти рекомендують дотримуватися:
-
- не розміщувати в холодильні камери для зберігання недозрілі або перезрілі ягоди лохини;
- підтримувати температуру від +1 до +2 градусів, а також вологість від 90 до 95%, що легко контролювати завдяки нашим системам регулювання;
- стежити за концентрацією вуглекислого газу (від 10% до 15%) та кисню (від 8% до 10%), що також забезпечується встановленими нами системами автоматики;
- не відправляти до холодильних камер для зберігання лохини вологі ягоди, щоб уникнути утворення цвілі/плісняви.
Наші фахівці знають усі технологічні тонкощі та вимоги, що їх дуже важливо врахувати при зберіганні лохини. Звертайтесь до нас за консультацією або замовляйте проєкт холодильних камер для зберігання лохини!
Холодильні камери для лохини
Холодильні камери для охолодження, заморозки та зберігання лохини поділяються на два види, обидва з яких може спроєктувати для вас “Ралко Технік”:
-
-
- комерційні морозильні камери: вони компактні, мають продуктивність 60-300 кг/годину і зазвичай використовуються у невеликих фермерських господарствах, ресторанах, кафе, кондитерських;
- промислові камери заморозки, серед яких конвеєрні, люлечні, спіральні та флюїдизаційні, добова продуктивність яких може дорівнювати 30000 кг. Зокрема, для заморожування ягід зазвичай використовують конвеєрні та флюїдизаційні камери.
-
Для забезпечення правильного тривалого зберігання лохини наша компанія встановлює холодильне обладнання із системою вентиляції. В основному ми монтуємо конструкції із сендвіч-панелей ППУ з двостороннім облицюванням товщиною 0,8 см. Завдяки сендвіч-панелям не потрібно монтувати металевий каркас. Також можна використовувати й пінополіуретанові конструкції з облицюванням з одного боку. При цьому ізоляція підлоги в такій камері не є обов’язковою. Найважливіша умова для монтажу – рівна поверхня для уникнення просідання та збереження герметичності. Тому наші фахівці попередньо ретельно аналізують територію, де розташовуватиметься обладнання.
Також під час монтажу дверей ми не використовуємо кабель, що нагрівається, а в промислових холодильних камерах не встановлюємо поріг, аби товар було простіше заносити. Бажаєте, щоб наші спеціалісти провели аналіз вашого об’єкта для майбутнього монтажу холодильної камери для зберігання лохини? Звертайтесь до нас!
Холодильні камери для зберігання ягід: від проєкту до сервісного обслуговування
Ми в “Ралко Технік” здійснюємо весь спектр робіт, який включає:
-
-
- проєктування, що його здійснюють наші сертифіковані інженери із багаторічним досвідом роботи;
- детальний аналіз об’єкта та оцінку можливостей модернізації з метою економії енерговитрат;
- монтаж обладнання з дотриманням технічних вимог для його тривалого, ефективного та безаварійного функціонування;
- підключення агрегатів та запуск у роботу з контрольною перевіркою справності систем;
- віддалений моніторинг для своєчасного виявлення несправностей;
- гарантійний та післягарантійний ремонт.
-
Ми створимо проєкт для вашого підприємства з нуля та “під ключ” або візьмемося за роботу на будь-якому етапі на ваш запит. Команда експертів, якісні комплектувальні елементи із США та Європи, сучасні енергоефективні рішення – лише частина наших переваг. У нас сформовані спеціальні мобільні бригади, що швидко реагують на виклики, а наявність власного автопарку дозволяє своєчасно обслуговувати всіх клієнтів. Якщо ви хочете, щоб ваш бізнес процвітав, а продукція залишалася найкращою на ринку, звертайтесь до “Ралко Технік”!