Промислові чиллери – принцип роботи, будова та встановлення

06.09.2022

Промисловий чиллер для охолодження води – один із найпоширеніших видів обладнання для промислового холоду. Відмінною рисою таких установок є використання води, гліколю та інших водних розчинів як теплоносія. Сама ж рідина циркулює в замкнутому контурі між теплообмінниками та випарником, якому вона передає свою теплову енергію, що викидається назовні через конденсатор. Далі ви дізнаєтесь про особливості конструкції та монтажу чиллера.

Сфера застосування чиллерів

Установка чиллера може закрити питання холодопостачання на різних великих об’єктах виробничо-комерційного призначення:

Чиллеры могут использоваться как для производства технического холода, так и для кондиционирования воздуха.

Завдяки чиллерній централізованій системі кондиціювання досягається відчутна економія на енергоресурсах, а фасад будівлі зберігає свій зовнішній вигляд. Інвестиції на монтаж чиллера окупаються за порівняно короткий період завдяки економії на електроенергії та за рахунок високої ефективності холодопостачання.

Будова та технічні особливості чиллерів

Чиллерна установка працює за класичною схемою холодильних машин і включає чотири основні елементи:

Вирізняється два види чиллерів:

Встановлення чиллера та запуск у роботу

Монтаж чиллера починається з опрацювання грамотного інженерного проєкту, вибору та підготовки майданчика під агрегати та проєктування мережі трубопроводів з теплоносієм та підключених теплообмінників.

Безпосередній монтаж чиллерів проводиться відповідно до певних правил.

Обв’язка – найскладніша частина монтажу чиллера. До цих робіт входять:

Навіть на початковому етапі підбору чиллера легко зробити невелику помилку, що матиме наслідки у майбутньому. Хоча підключення чиллера видається простим, пусконалагодження пристрою вимагає досвіду і спеціальних знань, оскільки є складним багатоступеневим процесом.

Професійний монтаж та пусконалагодження чиллера

Компанія «Ралко Технік» реалізувала безліч проєктів холодозабезпечення на великих промислових, комерційних та житлових об’єктах України, запровадивши в них інноваційні рішення для досягнення економії енерговитрат на 15-25%.

Власний інженерний відділ та сервісна служба з обслуговування холодильного обладнання дозволяють нам виконувати монтаж чиллерів «під ключ» – від розробки інженерного проєкту з опрацюванням найдрібніших деталей до пусконалагоджувальних робіт та віддаленого моніторингу з подальшим сервісним обслуговуванням.

Бажаєте дізнатися як встановити чиллер та розрахувати вартість роботи на вашому підприємстві? Звертайтеся за номером телефону, наші консультанти дадуть відповіді на ваші запитання.

Поділитися

Інші публікації